Patzer in Museum Swaensteyn

Patzer in Museum Swaensteyn

3 maart 2018 0 Door Patzer

Museum Swaensteyn _ 1000

Patzer heeft zijn tentoonstelling tot en met 21 maart 2018 in Museum Swaensteyn in de Herenstraat. Een selectie uit de cartoons van de afgelopen twee jaar zijn tentoongesteld. Ook kan er tot 21 maart ter plekke gestemd worden op de leukste cartoon die in het museum geëxposeerd wordt. Uit de meest favoriete cartoon wordt onder de stemmers een ingelijst exemplaar verloot. Een extra reden om Museum Swaensteyn te bezoeken!

Woensdag 28 februari was de vernissage (een duur woord voor een opening met een borrel). Vaak terugkerende personages in de cartoons waren wethouder Floor Kist en voormalig wethouder Frank Rozenberg. Zij wilden dan ook graag tijdens de vernissage wat over hun ervaringen vertellen.

Peter van der Ploeg, directeur Huygens’ Hofwijck & Museum Swaensteyn
Deze expositie is dé manier om de inwoners te laten terugkijken naar wat ons de afgelopen periode heeft bezig gehouden en waar wij soms ernstig met elkaar over hebben gesproken. Cartoons zoals die van Patzer moeten in een snel tempo worden gemaakt om de actualiteit bij te houden. Daarom vind ik het ook bijzonder dat er wekelijks een cartoon wordt gemaakt over wat er gebeurt  in onze gemeente.

Frank Rozenberg, voormalig wethouder Leidschendam-Voorburg
Een mooi tijdsbeeld in de vorm van cartoons. Een vergelijking is te maken met de conferencier Wim Kan. Kwam je niet in zijn  oudejaarsconference voor, dan telde je eigenlijk niet mee. Dus ik ben uitermate trots en blij dat ik in de cartoons ben vereeuwigd. Het is mooi dat cultuur ook op deze manier wordt getoond.

Floor Kist, wethouder Leidschendam-Voorburg
Lachen om het gezag is belangrijk omdat we dan realiseren dat we allemaal gelijken zijn. Ik wil de cartoonist bedanken dat hij hieraan is begonnen. Het is een ontzettend leuk initiatief dat hij in deze gemeente de gebeurtenissen zo heeft weten vast te leggen.

 

 

 

Copyright

  • Alle illustraties zijn door copyright beschermd en mogen niet zonder toestemming worden overgenomen.