Portfolio

Naast het tekenen van politieke cartoons werk ik ook in opdracht. Wilt u een tekening of cartoon voor uw reclame-folder , een tekening van uw winkel, bedrijf of boot? Dan kunt u contact met mij opnemen om een afspraak te maken over het onderwerp, de planning en de kosten.

Cartoons lokale politiek
Deze meeste cartoons die op deze site te vinden zijn gaan, in deze voorbeelden, over de lokale politiek van Leidschendam-Voorburg. Wekelijks staat er dan ook een cartoon in het Voorburgs Dagblad.

Wilt u voor uw uitgave ook een cartoon? Dit kan zowel incidenteel als periodiek.

Cartoons lokale politiek

Cartoons landelijke actualiteit
Heeft u snel een cartoon nodig voor een actueel landelijk onderwerp? Ook dan neem ik graag mijn tekenpen ter hand. 

Cartoons landelijke actualiteit

Cartoons met de familie Blok
Deze familie bestaat uit gestileerde figuren, waarin oma een zielige zure centrale rol speelt.  Vaak gebruik ik de familie Blok om problemen voor ouderen weer te geven.
Wilt u ook een unieke cartoon van de familie Blok inzetten in uw uitgave? neemt u dan contact met mij op.

Cartoons met de familie Blok

Cartoons in grijs
Een uniforme stijl voor terugkerende cartoons vaak gewenst. Een cartoon in grijstinten geeft bijzonder in het oog springend effect.

Cartoons in grijs

Strips
Een tekening valt meer op dan een foto. Maar een stripverhaal kan ook gebruikt worden om handelingen op een pakkende wijze duidelijk te maken. Van een handleiding voor het kopen van een huis, een instructie verhaal over een apparaat tot een uitleg over het gebruik van een recept. Het wordt makkelijker eerder gelezen en is nog leuk ook.

Strips

Van schets naar eindresultaat
Hieronder een korte impressie hoe mijn cartoons tot stand komen. meestal begin ik met een schets op papier en lees deze vervolgens digitaal in. Vervolgens maak ik een nieuwe snelle digitale schets op basis van mijn papieren versie. Wanneer ik in opdracht werk is dit ook vaak al het stadium waarin makkelijk overlegd kan worden of ik op het goede pad ben. En daarna is het en kwestie van geduldig uitwerken.

Van schets naar eindresultaat

Neem vrijblijvend contact met mij op via: a.calje@gmail.com