Open Wijkavond met als thema ratten

Open Wijkavond met als thema ratten

7 oktober 2017 0 Door Patzer

Ratten_1000

Soms ontvang je van die berichtjes in je mailbox, waarvan je denkt: “Is dit nou een grap? Of is dit nou serieus? Vast een mailtje van iemand die probeert grappig te zijn?”. Maar uiteindelijk moet je dan toch constateren dat het een serieuze boodschap is: Het gaat in Leidschendam-Voorburg te goed met de rat. En dat net nu het ophaalrooster van Avalex gehalveerd is. ‘Vast geen verband tussen beide zaken.’ Avelex legt het donderdag wel uit. En voor de snelle lezer: het onderdeel “Inventarisatie Hotspots Ratten” gaat niet over extra wifi voor de ratten.

Open Wijkavond met als thema ratten op 12 oktober 2017
“Dit is jouw buurt” organiseert op donderdag 12 oktober van 20.00-21.30 uur in wijkcentrum De Plint een informatie avond over ratten in de wijk. Deze informatie avond bestaat uit diverse onderdelen;

1. Presentatie Remondis – 20.15 uur
Remondis is het bedrijf dat door de gemeente Leidschendam-Voorburg wordt ingehuurd om de ratten te bestrijden. Een medewerker van Remondis zal een presentatie geven over de rat. Zijn leefwijze, de bestrijding en de gezondheidsrisico’s.

2. Presentatie Avalex – 20.45 uur
In 2018 gaat Avalex GFT, papier en PMD dichter bij huis inzamelen. Voedselresten is één van de oorzaken van de rattenoverlast. Het inzamelen van GFT een kan groot verschil maken. Avalex geeft hier meer informatie over.

3. Inventarisatie Hotspots Ratten
U kunt aangeven waar u ratten heeft gezien bij u in de buurt. Deze informatie wordt meegenomen door Stadsbeheer Leidschendam-Voorburg bij het plan van aanpak Rattenbestrijding.

Bent u geïnteresseerd? Meld u dan aan via info@ditisjouwbuurt.nl

 

Copyright

  • Alle illustraties zijn door copyright beschermd en mogen niet zonder toestemming worden overgenomen.