Wifi-tracking in het Huygenskwartier

Wifi-tracking in het Huygenskwartier

28 juni 2019 0 Door Patzer

Met wifi-tracking kun je hele leuke dingen doen. Telefoons waar wifi van aanstaat zoeken altijd naar aanwezige netwerken in de omgeving. Hierbij zendt het mobieltje zijn unieke MAC-adres mee. Wanneer je als winkelier dit opvangt (tracking) en bewaart in een database, kun je interactief op een monitor in de etalage met de potentiële klant communiceren.
Leuk, dat u weer bij onze ijssalon bent! Omdat u gisteren ook rond dit tijdstip bij ons was, krijgt u vandaag met deze code twee ijsjes voor de prijs van één“.
Er is echter één probleem, deze manier van gegevens registreren mag niet volgens de AVG.

Vandaar dat er ook veel ophef is over wifi-tracking in het Huygenskwartier. De gemeente telt met behulp van wifi-tracking het aantal bezoekers dat in het gebied is. Het lijkt dus een beetje op die zwarte kabels op de weg waar je overheen fietst en het aantal fietsers geteld wordt, maar dan digitaal. Of die mannen in te kleine hokjes langs de weg die driftig elke voorbijganger registreren.
Al met al, mensen vinden het meestal niet prettig als een mobieltje in hun broekzak door een ander wordt gebruikt. Ook al is het voor gemeenten wettelijk wel toegestaan onder bepaalde voorwaarden.

 

Copyright

  • Alle illustraties zijn door copyright beschermd en mogen niet zonder toestemming worden overgenomen.