BIG-nummer zorgverleners verplicht vermelden

BIG-nummer zorgverleners verplicht vermelden

8 maart 2019 0 Door Patzer

Begin van het jaar werd de maatregel aangekondigd dat zorgverleners hun BIG-registratienummer zichtbaar moeten vermelden. En wel met ingang van 1 april 2019. Geen grapje van het ministerie maar een serieuze maatregel.

Wat is het BIG-nummer?
Alle zorgverleners zijn voorzien van een uniek BIG registratienummer. Dit is al terug te vinden in het openbare register bigregister.nl
Hier kan men bekijken of een arts, verpleegkundige, of andere zorgverlener zijn beroep wel mag uitoefenen.

Het register is dus al openbaar, maar nu wil de overheid ook dat het nummer op de website van de zorgaanbieder en alle correspondentie zichtbaar aanwezig is.
Er moet zelfs een bordje in de wachtkamer komen waarop de nummers van de behandelaars zichtbaar zijn. Van papier, e-mailbericht tot berichten op sociale media, alles moet er aan geloven.

Ziet u dus straks een Twitterbericht voorbij komen van “Dr. A de Groot 42682539060” dan kunt u via https://zoeken.bigregister.nl/zoeken/bignummer het bigregister raadplegen.

Zorgverleners hebben kritiek op de snelle invoering en de extra handelingen die er verricht moeten worden om dit allemaal op orde te krijgen. Ook zijn er zorgverleners die transparantie in de zorg prima vinden, zolang het niet doorslaat in nog meer regeltjes en administratieve verplichtingen.

 

Copyright

  • Alle illustraties zijn door copyright beschermd en mogen niet zonder toestemming worden overgenomen.